Home office

Nog maar een maand geleden was home office hier in Zwitserland een beladen term. Werkgevers voelden er niet veel voor, want door home office verlies je de controle over je medewerkers, en daar houden Zwitsers niet zo van. Iedereen op kantoor, tenzij, dat was het devies.

Hoe snel is de wereld veranderd. Sinds drie weken is het motto: iedereen home office, tenzij. Massaal wordt er van huis uit gewerkt, veelal met kinderen, een extra moeilijkheidsfactor. Het is een ware cultuurshock, voor werkgevers én werknemers, meer dan in Nederland, denk ik.

We hebben op dit moment uiteraard weinig contact met de buitenwereld, maar klagen over home office is wel het laatste dat mensen hier nu doen. Het schijnt te werken, en alleen dat is al een grote ontdekking.

Voor mij is het niets nieuws, ik werk al bijna 26 jaar vanuit huis. Het heeft voor- en nadelen, je moet eraan wennen, en ja, je hebt discipline en motivatie nodig, maar als je je werk leuk vindt, gaat het prima. Toch weet ik ook dat je elkaar af en toe moet zien, anders word je een e-mailadres met een telefoonnummer, en verlies je je gezicht. Maar elke dag naar kantoor, zouden we dat post-corona echt weer gaan doen? Ik betwijfel het.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s