Franse les

Het coronavirus heeft het leven van ons allen ingrijpend veranderd. Je merkt dit goed als je naar een film kijkt. Mensen begroeten elkaar met drie zoenen, gaan uit eten en lopen door drukke winkelstraten. Wanneer was dat ook alweer?

Het lijkt een eeuwigheid geleden, we zitten hier in Zwitserland dan ook al negen dagen thuis, en weten niet hoe lang dit nog gaat duren. In ieder geval tot 19 april, maar misschien ook langer. Geen fijn vooruitzicht.

Het is dus belangrijk jezelf af te leiden en bezig te houden. Met home office, als dat kan, door te wandelen met de hond, als je die hebt, door te bellen, Zoomen of Facetimen met vrienden en familie, maar vooral door het mijden van al die coronaberichten, want daar word je gillend gek van.

Toch maak ik een uitzondering voor de (bijna) dagelijkse persconferentie van de Bund. In dit viertalige land is deze steevast in de twee meest gesproken talen: Duits en Frans. En dat biedt een kans, je krijgt namelijk eerst een verhaal in bijvoorbeeld het Frans, en daarna de Duitse vertaling. Zo kun je direct checken of je het goed hebt begrepen. En geloof het of niet: ik versta het Frans elke dag beter. Wat dit nare virus niet allemaal met ons doet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s