Het is vakantie, falderaldera!

Europa viert zomervakantie, de stranden en campings zijn vol, de kantoren en werkplaatsen zijn leeg. Maar op sommige plaatsen wordt nog steeds hard gewerkt. Bijvoorbeeld in Downing Street 10, het huis van de nieuwe Britse premier May.

Na een ontslag- en benoemingsronde is nu het echte werk begonnen. Om aan te tonen dat de Tories niet alleen conservatief maar ook ‘unionist’ zijn, reisde May direct naar Edinburgh voor een gesprek met haar pro-EU collega Nicola Sturgeon. Engeland activeert artikel 50 van het Verdrag van Lissabon – waarmee de uittreding uit de EU in gang wordt gezet – niet zonder instemming van de Schotten, zo beloofde May. De volgende kordate stap kwam vandaag: het Verenigd Koninkrijk heeft bedankt voor het EU-voorzitterschap in de tweede helft van 2017. Tot nu toe kunnen de Brexiteers tevreden zijn over hun nieuwe premier.

Vandaag vliegt de nieuwe premier naar Berlijn, om Merkel uit te leggen dat ze nog wat tijd nodig heeft. Nu maar hopen dat het vliegtuig geen technische mankementen heeft, zoals Boris Johnson overkwam toen hij naar zijn eerste EU-top reisde. De brokkenpiloot miste hierdoor het diner, wat niemand betreurde, hij zelf waarschijnlijk ook niet.

Ook in Turkije wordt hard gewerkt. President Erdogan is druk bezig zijn politieke tegenstanders uit de weg te ruimen en de vrijheid van meningsuiting zoveel mogelijk in te dammen. Rechters, politieagenten, hoogleraren worden in grote aantallen ontslagen en universitair docenten mogen het land niet meer uit. Verder is Erdogan aan het kijken hoe de doodstraf weer kan worden ingevoerd want het volk wil het, dus ja, wat moet je dan?

Aan de andere kant van de oceaan zit men ook niet stil. De Republikeinen hebben een presidentskandidaat gekozen, en wat onmogelijk leek, is toch gebeurd: Donald Trump kan nu echt president van de Verenigde Staten worden. De grote Trump-fan Geert Wilders is er ook en geniet zichtbaar. Vandaag was hij te gast op een homofeestje, waar hij werd gefêteerd als ‘toekomstige premier van Nederland’. Op dit ‘festival der leugens‘ mag alles en kan alles, je roept gewoon wat en dan klopt het. Ook de vrouw van Trump doet hier vrolijk aan mee en leest een speech van Michele Obama voor, met de mededeling dat ze de speech zelf heeft geschreven. Ach ja, het is mooi weer en het is zomervakantie, dan wil je toch niet werken?

Fijne vakantie, geniet ervan!

 

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/119070687@N08/14817453514/in/photolist-oznjGs-nZGTsb-fEBFQZ-pN349h-fEUfty-fx2nwC-fEUfwJ-fEUfGs-6kZY49-aqjx4t-oE3Lc-oReWX-7XZf7L-5nSAzp-J5EsVh-52tH3E-fEBFUe-fEUdWG-fNYUTc-7w5myv-73P6rw-eT9EA-fEUe1A-7XBfKR-fTqVmh-88bMtg-9zeNUa-kmwFMZ-aF8xGZ-5Ps6fR-ej1Mpj-bD3SaZ-cs97g-2wW8sC-4nS8zc-emmFPB-emwp8m-emmEwe-oM7Q7E-6ZcSW8-9zeSR8-osFY7P-oP9nFg-9HiXQC-9oeXEQ-q6CiC9-9zf1t6-gyvWTx-n2pa22-9zf6RX

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s